Barskapssaken – del 1 :: Johnny Midtskill

Johnny Midtskill var kjent for sin sære, men like fullt ekspanderende musikksmak. Noen ville trodd han var mer kjent for sin frisyre, men skallet som han var ble han smått fornærmet når den ble nevnt. Det han derimot var mer berømt for, og stolt av, var sine pizzaoppskrifter. Opp og i mente dukket det stadig opp nye merkelige kombinasjoner av sauser og fyll, insisterende på at det finnes ikke dårlig pizza, bare dårlig innstilling. Kjøttboller, torsk, egg, reinhjerte, pesto, bearnaisesaus og creme fraiche. Besatt som han var på å stadig variere ble de rundt ham stadig mer lei av maset hans. Hver lørdag, av og til oftere, tøt det ut en ny oppskrift med tilhørende bilder. Han spiste alltid alene, inviterte aldri noen. Det ble et gryende folkeopprør som vokste i det stille, uten at Johnny fikk høre om det ulmende hatet. Større og sterkere vokste det, til det en dag eksploderte. Ingen ville høre om lungemos, aller minst på pizza. Med høygafler og fakler marsjerte en skokk hjem til ham, dro ham ut på plenen og spikret ham til et russisk-ortodoks kors. Deretter ble både han og huset brent til aske.

Det sies han hadde sin beste pizza i ovnen da det skjedde. Siden huset brant ned var det ingen som fikk smake, men oppskriften ble funnet på nettsiden hans. Uten bilde.

Da lynsjingen ble kjent ble det i sympati opprettet en gruppe på facebook for å ære hans minne. Kjente kokker snakket til hans forsvar. Oppskriftene hans ble tatt inn i varmen på Michelin-restauranter. Og Rebekka Storstuen fikk endelig sin inspirasjon av hvordan mannen og dama i gata kunne ta oppgjør i sine egne hender. Hun oppdaget hvordan hun, som jury, dommer og bøddel kunne rettferdiggjøre sine personlige motiverte drap, uansett hvilke dårlige motiver hun hadde, uansett hva de hadde gjort for å spolere hennes gode dag og uansett om noen tok lærdom av straffen hennes og ikke gjorde det igjen. Det gjaldt ikke minst drapet på Trines far.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *