Ryk og reis del 3 – undergrunnssystemet i Reykjavik suger!

Ved søk dukker både Metro og Subway opp på Google, men kollektivtilbudet derfra er i praksis ikke-eksisterende. Burger-konseptet på Metro får trolig anerkjennende nikk fra McDonalds (eller anklager om plagiat), men det var Subway som fikk gjøre meg mett. På veien dit gjorde regnet meg pissvåt. Jeg var også pisse sur (eller egentlig latterlig skuffet) på hvem enn som hadde bestemt at Reykjavik skulle ha både Metro og Subway, mens det eneste toget Island har sett sluttet å gå for 90 år siden (det ble meg fortalt). Dette burde være poengtert i turistbrosjyrene. Hotellene burde advare. Og hvorfor måtte Kaffibarinn ha den verdenskjente undergrunnslogoen over døren når det eneste de tilbydde var (kaffe og) alkohol? Selv ikke en svart islending på 12 % fikk meg tørr, så jeg tok en til. Og en kopp kaffe, før jeg innså at Ingolfur torg ikke burde være mer enn 20 minutter unna. Heldigvis hadde det sluttet å regne.